^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 415

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 415

W zesz艂ym miesi膮cu 7477

Wszystkie odwiedziny 834829

Currently are 30 guests and no members online

Sk艂adniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki startej na du偶ych oczkach tarki marchewki
  • po 1,5 艂y偶eczki: sody, cynamonu, kakao, proszku do pieczenia
  • 1 szklanka oleju
  • 1 i 2/3 szklanka m膮ki
  • 3 jajka
  • bakalie

Polewa:

  • 100 g bia艂ej czekolady
  • 45 g mas艂a, mi臋kkiego
  • 2 艂y偶ki mleka

聽Ucieramy olej z cukrem. Dodajemy ca艂y czas mieszaj膮c po jednym jajku a nast臋pnie dodajemy stopniowo m膮k臋, proszek do pieczenia, cynamon, sod臋 i kakao. Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypujemy utarn膮 marchewk臋 i bakalie dok艂adnie mieszamy. Tak przygotowan膮 mas臋 wylewamy na blach臋 i rozprowadzamy j膮 r贸wnomiernie na powierzchni.Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza i pieczemy w nim ciasto przez oko艂o 40 minut. W tym czasie przygotowujemy polew臋. Zagotowujemy w garnku wod臋 i ustawiamy na nim miseczk臋 wlewamy do niej mleko i wrzucamy mas艂o oraz po艂aman膮 na ma艂e kawa艂ki czekolad臋. Mieszamy r贸wnocze艣nie ca艂y czas podgrzewaj膮c do momentu rozpuszczenia si臋 sk艂adnik贸w. Ciep艂膮 polew膮 polewamy ciasto i czekamy a偶 polewa st臋偶eje.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy