^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 414

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 414

W zesz艂ym miesi膮cu 7476

Wszystkie odwiedziny 834828

Currently are 16 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 8 jaj
  2. 25 dag (1 1/4 szklanki) cukru pudru
  3. 25 dag maku
  4. 1 艂y偶ka miodu naturalnego
  5. 6 dag (2-3 艂y偶ki) tartej bu艂ki
  6. 1 cytryna lub sok cytrynowy
  7. olejek migda艂owy
  8. 20 dag bakalii (orzechy, rodzynki, suszone owoce, itp.)
  9. t艂uszcz
  10. tarta bu艂ka

聽polewa kakaowa:

  1. 5 dag margaryny
  2. 2-5 dag (1-3 艂y偶ki) cukru
  3. 2 艂y偶ki kakao
  4. 2-3 艂y偶ki wody

Mak sparzamy膰, dok艂adnie odcedzi膰, zemle膰 trzykrotnie, wymiesza膰 z p艂ynnym miodem i olejkiem. 呕贸艂tka utrze膰 z cukrem i stopniowo po艂膮czy膰 z makiem, tart膮 bu艂k膮 i bakaliami. Na ko艅cu doda膰 ubit膮 na sztywno pian臋, lekko wymiesza膰 i wyla膰 na blach臋 posmarowan膮 t艂uszczem i wysypan膮 bu艂k膮 tart膮. Piec oko艂o 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu pola膰 polew膮 i ozdobi膰 bakaliami

Przygotowanie polewy - Wszystkie sk艂adniki zagotowa膰, ci膮gle mieszaj膮c, a偶 do ca艂kowitego rozpuszczenia cukru. Gor膮c膮 polew臋 rozprowadzi膰 na gor膮cym cie艣cie. Pozostawi膰 do zastygni臋cia.

Smacznego.

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy