^Back To Top
聽Sk艂adniki:
聽polewa kakaowa:
Mak sparzamy膰, dok艂adnie odcedzi膰, zemle膰 trzykrotnie, wymiesza膰 z p艂ynnym miodem i olejkiem. 呕贸艂tka utrze膰 z cukrem i stopniowo po艂膮czy膰 z makiem, tart膮 bu艂k膮 i bakaliami. Na ko艅cu doda膰 ubit膮 na sztywno pian臋, lekko wymiesza膰 i wyla膰 na blach臋 posmarowan膮 t艂uszczem i wysypan膮 bu艂k膮 tart膮. Piec oko艂o 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu pola膰 polew膮 i ozdobi膰 bakaliami
Przygotowanie polewy - Wszystkie sk艂adniki zagotowa膰, ci膮gle mieszaj膮c, a偶 do ca艂kowitego rozpuszczenia cukru. Gor膮c膮 polew臋 rozprowadzi膰 na gor膮cym cie艣cie. Pozostawi膰 do zastygni臋cia.

Smacznego.
聽