^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 414

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 414

W zesz艂ym miesi膮cu 7476

Wszystkie odwiedziny 834828

Currently are 22 guests and no members online

Sk艂adniki

  1. 2,5 szklanki m膮ki pszennej
  2. 5 jajek
  3. 1,5 szklanki cukru
  4. 3 艂y偶ki kakao
  5. 3 艂y偶ki m膮ki pszennej do ciasta bia艂ego
  6. 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
  7. 1 szklanka oleju
  8. 1 艂y偶eczka aromatu rumowego lub arakowego
  9. 0,7 szklanki bia艂ej oran偶ady

Jajka ucieramy z cukrem na sztywny krem. Dodajemy porcjami proszek do pieczenia z m膮ka ca艂y cza艂y czas miksuj膮c mikserem na ma艂ych obrotach. Dodajemy szklank臋 oleju oraz aromat nie przerywaj膮c miksowania. Powolutku dodajemy oran偶ad臋 wci膮偶 miksuj膮c. Kiedy ciasto jest ju偶 dobrze wymieszane dzielimy je na p贸艂. Do jednej po艂贸wki dodajemy 3 艂y偶ki kakao do drugiej 3 艂y偶ki m膮ki i wyrabiamy po艂贸wki osobno. Na 艣rodek tortownicy na przemian wlewamy po trzy 艂y偶ki ka偶dego z ciast a偶 do ich wyczerpania. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza i pieczemy ciasto oko艂o 45 minut.


Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy