^Back To Top
聽Sk艂adniki
Jajka ucieramy z cukrem na sztywny krem. Dodajemy porcjami proszek do pieczenia z m膮ka ca艂y cza艂y czas miksuj膮c mikserem na ma艂ych obrotach. Dodajemy szklank臋 oleju oraz aromat nie przerywaj膮c miksowania. Powolutku dodajemy oran偶ad臋 wci膮偶 miksuj膮c. Kiedy ciasto jest ju偶 dobrze wymieszane dzielimy je na p贸艂. Do jednej po艂贸wki dodajemy 3 艂y偶ki kakao do drugiej 3 艂y偶ki m膮ki i wyrabiamy po艂贸wki osobno. Na 艣rodek tortownicy na przemian wlewamy po trzy 艂y偶ki ka偶dego z ciast a偶 do ich wyczerpania. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza i pieczemy ciasto oko艂o 45 minut.

Smacznego
聽