^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 416

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 416

W zesz艂ym miesi膮cu 7478

Wszystkie odwiedziny 834830

Currently are 29 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 opakowanie cukru waniliowego
  2. 80 g cukru br膮zowego
  3. 2 偶贸艂tka
  4. 50 g 艣wie偶ych dro偶d偶y
  5. 50 g mi臋kkiego mas艂a
  6. 300 g mleka
  7. 1 jajko do posmarowania bu艂ek
  8. 500 g m膮ki pszennej
  9. olej rzepakowy
  10. d偶em
  11. mas艂o do smarowania

W misce mieszamy razem cukier, dro偶d偶e, mleko oraz cukier waniliowy. Dodajemy mas艂o i 偶贸艂tko i wszystko razem miksujemy. Mas艂o przed miksowaniem musi by艣 mi臋kkie. Ca艂y czas mieszaj膮c powoli dodajemy m膮k臋 i wyrabiamy ciasto. Ciasto przek艂adamy do miseczki posypanej m膮k膮 i nakrywamy 艣ciereczk膮. Tak ptrzygotowane ciasto odstawiamy w ciep艂e miejsce na 10 minut aby wyros艂o. Ciasto rozwa艂kowujemy tak aby mia艂o grubo艣膰 oko艂o 1,5 cm i wycinamy z niego szklank膮 kr膮偶ki. Uk艂adamy je na blasze podsypanej m膮k膮 i nakrywamy je bawe艂nian膮 艣ciereczk膮 na 20 minut. Bu艂eczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i odstawiamy zn贸w na 15 minut do wyro艣ni臋cia. Przed samym w艂o偶eniem do piekarnika bu艂ki smarujemy ponownie jajkiem i pieczemy je przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku. Bu艂eczki wybornie smakuj膮 z d偶emem.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy