^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 399

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 399

W zesz艂ym miesi膮cu 7461

Wszystkie odwiedziny 834813

Currently are 32 guests and no members online

Sk艂adniki:

Ciasto:

  1. 2 szklanki m膮ki pszennej
  2. p贸艂 szklanki mleka
  3. 1/3 szklanki cukru
  4. opakowanie suchych dro偶d偶y
  5. 2 艂y偶ki oleju
  6. jajko

Nadzienie:

  1. 200 g sera bia艂ego
  2. 偶贸艂tko
  3. opakowanie cukru waniliowego
  4. 2-3 艂y偶ki cukru
  5. bia艂ko do posmarowania bu艂ek


Dro偶d偶e mieszamy z m膮k膮. Dodajemy pozosta艂e sk艂adniki i wyrabiamy dok艂adnie ciasto. Pozostawiamy do wyro艣ni臋cia na ok 1-2 godziny. Ser dok艂adnie mieszamy z 偶贸艂tkiem i cukrem. Gdy ciasto wyro艣nie, wyk艂adamy je na stolice posypan膮 m膮k膮 i wa艂kiem formujemy p艂at grubo艣ci 3-4 cm. Za pomoc膮 do艣膰 szerokiej szklanki wykrawamy k贸艂ka i uk艂adamy na blaszce. Na ka偶dej bu艂ce na 艣rodku robimy wg艂臋bienie i nak艂adamy tam mas臋 serow膮. Bu艂ki smarujemy bia艂kiem. Pieczemy w piekarniku ok p贸艂 godziny.


Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy