^Back To Top
Sk艂adniki:
Ciasto:
Nadzienie:
Dro偶d偶e mieszamy z m膮k膮. Dodajemy pozosta艂e sk艂adniki i wyrabiamy dok艂adnie ciasto. Pozostawiamy do wyro艣ni臋cia na ok 1-2 godziny. Ser dok艂adnie mieszamy z 偶贸艂tkiem i cukrem. Gdy ciasto wyro艣nie, wyk艂adamy je na stolice posypan膮 m膮k膮 i wa艂kiem formujemy p艂at grubo艣ci 3-4 cm. Za pomoc膮 do艣膰 szerokiej szklanki wykrawamy k贸艂ka i uk艂adamy na blaszce. Na ka偶dej bu艂ce na 艣rodku robimy wg艂臋bienie i nak艂adamy tam mas臋 serow膮. Bu艂ki smarujemy bia艂kiem. Pieczemy w piekarniku ok p贸艂 godziny.
Smacznego
聽
聽