Składniki
1. 10 dkg drożdży rozdrobnić rękami
2. 1 szklanka cukru
3. 1 szklanka ciepłego mleka
4. 1 szklanka oleju
5. 5 jajek rozdziobać
6. szczypta soli
7. cukier waniliowy
8. 5 szklanek mąki
9. rodzynki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i ugnieść ciasto. Dodać rodzykni i zagnieść je w cieście.
Zostawić to na 3 godziny.
Po 3 godzinach wymieszać wszystko łyżką. Włożyć do formy i posypać kruszonką. Piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepis na kruszonkę:
1. 7 dkg masła
2. 7 dkg cukru
3. 14 dkg mąki
4. cukier waniliowy
Wszystko ugnieść, zawinąć i włożyć do lodówki. Po stężeniu oprószyć od góry ciasto.

Smacznego
