^Back To Top
Sk艂adniki:
Mas艂o siekamy i mieszamy z m膮k膮 i proszkiem, zaczynamy ugniata膰 i w trakcie powoli dolewamy piwo. Ciasto zagniatamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Dzielimy kul臋 ciasta na tyle cz臋艣ci ile rodzaj贸w ciastek planujemy zrobi膰聽 i rozwa艂kowujemy ka偶d膮 na placek o grubo艣ci ok. 2mm. Ka偶dy placuszek kroimy w kwadraty i dodajemy ulubione sk艂adniki, np. posypujemy startym serem i s艂odk膮 papryk膮, albo zio艂ami i gruboziarnist膮 sol膮. W wersji s艂odkiej ciasteczka posypujemy cukrem z cynamonem i z kapk膮 marmolady po 艣rodku. 呕eby posypka dobrze trzyma艂a si臋 ciasta, dobrze jest j膮 leciutko w nie w wa艂kowa膰. Pieczemy 8 do 10 minut w temperaturze 180 C.

聽