^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 27 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. zakwas na 偶urek 500聽mililitr贸w
  2. 0.5聽kilograma surowej bia艂ej kie艂basy
  3. 1聽p臋czek w艂oszczyzny
  4. 2 z膮bki czosnku
  5. ziele angielskie i li艣膰 laurowy po 2聽sztuki
  6. s贸l ,pieprz
  7. 2聽艂y偶eczki majeranku
  8. 0.5聽szklanki 艣mietany 30 %
  9. 3聽sztuki jajek
Jajka gotujemy na twardo. W艂oszczyzn臋 myjemy. Do garnka wlewamy 2,5 litra wody i zagotowujemy, wrzucamy bia艂膮 kie艂bas臋, ziele angielskie i li艣膰 laurowy i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy zakwas na 偶urek , z膮bki czosnku, majeranek, pieprz i s贸l do smaku. Wcze艣niej ugotowane jajka kroimy na po艂贸wki. Kie艂bas臋 po ugorowaniu wyjmujemy i kroimy w plastry. Do barszczu dodajemy 艣mietan臋 i dok艂adnie mieszamy.
Rozlewamy barszcz聽 na talerze i dodajemy pokrojone jajka i kie艂bask臋.
Smacznego.
  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy