^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 420

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 420

W zesz艂ym miesi膮cu 7482

Wszystkie odwiedziny 834834

Currently are 30 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 0,5 kg kiszonej kapusty
  2. 偶eberko wieprzowe (30 dag)
  3. 4 艣rednie ziemniaki
  4. 2 marchwie
  5. 1 pietruszka
  6. po艂owa selera
  7. 1 cebula
  8. 2 艣rednie kie艂basy
  9. 1 du偶y pomidor
  10. 5 ziaren ziela angielskiego
  11. 0,5 艂y偶eczki mielonego kminku
  12. 2 li艣cie laurowe
  13. s贸l, pieprz

呕eberka kroimy na pojedyncze paski. Do garnka wrzucamy pokrojone 偶eberka i zalewamy je dwoma litrami zimnej wody. Podgrzewamy wszystko a偶 zacznie wrze膰, usuwamy powsta艂e na powierzchni wywaru zanieczyszczenia, dodajemy li艣膰 laurowy, 10 ziaren pieprzu i ziele angielskie. Gotujemy wszystko i gdy mi臋so stanie si臋 mi臋kkie wrzucamy do garnka starte na tarce o grubych oczkach: marchew, pietruszk臋 i seler i gotujemy kolejne 10 minut. W tym czasie kroimy w kostk臋 cebul臋 i szklimy j膮 na patelni. Gdy cebulka si臋 zarumieni dorzucamy na patelni臋 pokrojon膮 w p贸艂ksi臋偶yce kie艂bas臋. Sma偶ymy wszystko jeszcze przez chwil臋 po czym zawarto艣膰 patelni dodajemy do wywaru. Kapust臋 siekamy w cienkie kr贸tkie wst膮偶ki i wrzucamy do garnka z wywarem. Ziemniaki obieramy i kroimy je w kostk臋. Gotujemy je w osobnym garnku. Kiedy ziemniaki s膮 mi臋kie odlewamy je z wody i dodajemy do wywaru. Dodajemy kminek, s贸l. Pomidora drobno siekamy i dodajemy do wywaru. Gotujemy wszystko kolejne 45 minut. Odstawiamy do ostygni臋cia. Kapu艣niak podajemy nast臋pnego dnia gdy wszystko si臋 przegryzie.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy