^Back To Top
Sk艂adniki:
呕eberka kroimy na pojedyncze paski. Do garnka wrzucamy pokrojone 偶eberka i zalewamy je dwoma litrami zimnej wody. Podgrzewamy wszystko a偶 zacznie wrze膰, usuwamy powsta艂e na powierzchni wywaru zanieczyszczenia, dodajemy li艣膰 laurowy, 10 ziaren pieprzu i ziele angielskie. Gotujemy wszystko i gdy mi臋so stanie si臋 mi臋kkie wrzucamy do garnka starte na tarce o grubych oczkach: marchew, pietruszk臋 i seler i gotujemy kolejne 10 minut. W tym czasie kroimy w kostk臋 cebul臋 i szklimy j膮 na patelni. Gdy cebulka si臋 zarumieni dorzucamy na patelni臋 pokrojon膮 w p贸艂ksi臋偶yce kie艂bas臋. Sma偶ymy wszystko jeszcze przez chwil臋 po czym zawarto艣膰 patelni dodajemy do wywaru. Kapust臋 siekamy w cienkie kr贸tkie wst膮偶ki i wrzucamy do garnka z wywarem. Ziemniaki obieramy i kroimy je w kostk臋. Gotujemy je w osobnym garnku. Kiedy ziemniaki s膮 mi臋kie odlewamy je z wody i dodajemy do wywaru. Dodajemy kminek, s贸l. Pomidora drobno siekamy i dodajemy do wywaru. Gotujemy wszystko kolejne 45 minut. Odstawiamy do ostygni臋cia. Kapu艣niak podajemy nast臋pnego dnia gdy wszystko si臋 przegryzie.

Smacznego
聽
聽