^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 16

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 443

W zesz艂ym miesi膮cu 7505

Wszystkie odwiedziny 834857

Currently are 14 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 陆聽kg 艣wie偶ych warzyw (marchew, pietruszka, seler, por) lub 50 g suszonych
  2. 2 cebule
  3. 50 g suszonych grzyb贸w
  4. 录聽(50 g) kostki mas艂a
  5. 5 艂y偶ek posiekanej natki pietruszki
  6. s贸l, pieprz

Grzyby zalewamy 1 l zimnej wody, moczymy przez 1 godzin臋. Zagotowujemy i gotujemy do mi臋kko艣ci.

Warzywa kroimy w kostk臋 i podsma偶amy na ma艣le. Je艣li korzystamy z suszonych warzyw, moczymy je dok艂adnie w wodzie, a dopiero potem sma偶ymy. Nast臋pnie zalewamy 2 l wody, zagotowujemy i gotujemy do mi臋kko艣ci.

Cebul臋 szklimy na ma艣le i dodajemy do wywaru warzywnego.

Kiedy grzybki zmi臋kn膮, odcedzamy je z wywaru grzybowego i odstawiamy. Nast臋pnie drobno kroimy. Wywar grzybowy wlewamy do wywaru warzywnego.

Kiedy warzywa s膮 ju偶 mi臋kkie, odcedzamy je z wywaru. Zup臋 doprawiamy sol膮 i pieprzem, odstawiamy na 1 godzin臋. Warzywa pozosta艂e z gotowania wywaru mo偶emy zu偶y膰 np. jak nadzienie do pierog贸w.


Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy