^Back To Top
聽
Sk艂adniki:
Grzyby zalewamy 1 l zimnej wody, moczymy przez 1 godzin臋. Zagotowujemy i gotujemy do mi臋kko艣ci.
Warzywa kroimy w kostk臋 i podsma偶amy na ma艣le. Je艣li korzystamy z suszonych warzyw, moczymy je dok艂adnie w wodzie, a dopiero potem sma偶ymy. Nast臋pnie zalewamy 2 l wody, zagotowujemy i gotujemy do mi臋kko艣ci.
Cebul臋 szklimy na ma艣le i dodajemy do wywaru warzywnego.
Kiedy grzybki zmi臋kn膮, odcedzamy je z wywaru grzybowego i odstawiamy. Nast臋pnie drobno kroimy. Wywar grzybowy wlewamy do wywaru warzywnego.
Kiedy warzywa s膮 ju偶 mi臋kkie, odcedzamy je z wywaru. Zup臋 doprawiamy sol膮 i pieprzem, odstawiamy na 1 godzin臋. Warzywa pozosta艂e z gotowania wywaru mo偶emy zu偶y膰 np. jak nadzienie do pierog贸w.
Smacznego