^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 399

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 399

W zesz艂ym miesi膮cu 7461

Wszystkie odwiedziny 834813

Currently are 33 guests and no members online

Sk艂adniki

  1. m膮ka pszenna (2 szklanki)
  2. cukier puder (0,5 szklanki)
  3. cukier waniliowy (2 p艂askie 艂y偶eczki)
  4. proszek do pieczenia (2 p艂askie 艂y偶eczki)
  5. 2 jajka (rozdzielamy 偶贸艂tko, bia艂ko ubijamy)
  6. 1/3 mas艂a
  7. mleko (1,5 szklanki)

Przygotowanie ciasta do gofr贸w
W ma艂ym garnuszku roztopiamy mas艂o.
Do garnka lub naczynia wrzucamy:

  1. mak臋
  2. proszek do pieczenia
  3. cukier puder i cukier waniliowy
  4. 偶贸艂tka z jajek
  5. mleko
  6. wystygni臋te mas艂o
Dok艂adnie miksujemy (ok. 5min.)
Dodajemy ubite bia艂ko i lekko mieszamy.(ok. 1min.)
Sma偶enie gofr贸w
Rozgrzewamy gofrownic臋 (ok. 5 min.)
Zamaczamy p臋dzelek w oleju (1 raz) i szybkimi ruchami smarujemy gofrownic臋 (d贸艂 i g贸ra)
Nalewamy do gofrownicy ciasto i sma偶ymy ok. 10-15min (zale偶nie od posiadanej gofrownicy)
Wyci膮gamy gofry i czekamy chwilk臋 a偶 wystygn膮 (najlepiej oprze膰 na 2-3 minuty, tak aby z dw贸ch stron gofra by艂 dost臋p powietrza)

Nak艂adamy dodatki
Wedle uznania mo偶na nak艂ada膰 bit膮 艣mietan臋, d偶emy, owoce, wi贸rki kokosowe polewy i tym podobne.
Smacznego.
Odwied藕 tak偶e stron臋 www.towertech.pl
  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy