^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 37 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 2,5 szklanki m膮ki
  2. 2 jajka
  3. 2 niepe艂ne szklanki mleka
  4. cukier wanilinowy
  5. nieca艂e p贸艂 艂y偶eczki proszku do pieczenia
  6. 6-7 jab艂ek
  7. oliwa
  8. cukier puder wymieszany z cukrem wanilinowym

Jajka, m膮k臋, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mleko dok艂adnie mieszamy do uzyskania ciasta nale艣nikowego
Obieramy jab艂ka i p艂uczemy je pod bie偶膮c膮 wod膮. 2 wi臋ksze jab艂ka kroimy na cienkie kawa艂ki, reszt臋 艣cieramy na tarce u偶ywaj膮c du偶ych oczek. Jab艂ka starte na tarce i pokrojone w cienkie plasterki dok艂adnie mieszamy z przygotowanym wcze艣niej ciastem.
Na patelni rozgrzewamy oliw臋 i sma偶ymy placki z obu stron na z艂oty kolor.
Placki po usma偶enie dobrze jest ods膮czy膰 z t艂uszczu na przyk艂ad przy pomocy papierowych r臋cznik贸w. Cukier puder mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy tak膮 mieszank膮 nasze placki.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy