^Back To Top
Sk艂adniki:
Jajka, m膮k臋, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mleko dok艂adnie mieszamy do uzyskania ciasta nale艣nikowego
Obieramy jab艂ka i p艂uczemy je pod bie偶膮c膮 wod膮. 2 wi臋ksze jab艂ka kroimy na cienkie kawa艂ki, reszt臋 艣cieramy na tarce u偶ywaj膮c du偶ych oczek. Jab艂ka starte na tarce i pokrojone w cienkie plasterki dok艂adnie mieszamy z przygotowanym wcze艣niej ciastem.
Na patelni rozgrzewamy oliw臋 i sma偶ymy placki z obu stron na z艂oty kolor.
Placki po usma偶enie dobrze jest ods膮czy膰 z t艂uszczu na przyk艂ad przy pomocy papierowych r臋cznik贸w. Cukier puder mieszamy z cukrem waniliowym i posypujemy tak膮 mieszank膮 nasze placki.

Smacznego