^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 427

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 427

W zesz艂ym miesi膮cu 7489

Wszystkie odwiedziny 834841

Currently are 51 guests and no members online

Sk艂adniki:

  • 1,5 kg borowik贸w lub innych grzyb贸w
  • 1 szklanka octu 10%
  • 3 szklanki wody
  • 1 cebula
  • 1,5 艂y偶eczki soli
  • 3-4 艂y偶eczki cukru
  • 10 ziaren pieprzu
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 li艣膰 laurowy

Grzyby czy艣cimy i wk艂adamy do garnka, zalewamy dwoma litrami gor膮cej wody mocno solimy i gotujemy pod przykryciem przez 30 minut. W trzech szklankach wody rozcie艅czamy ocet. Cebul臋 pokroi膰 w talarki i doda膰 do wywaru. Doda膰1.5 艂y偶eczki soli, pieprz, ziele angielskie, li艣膰 laurowy i cukier. Gotujemy wszystko przez 5 minut. Grzyby ods膮czamy, s艂oiki wyparzamy. Grzyby uk艂adamy w s艂oiku i zalewamy przygotowan膮 zalew膮. Zakr臋camy i stawiamy do g贸ry nogami do ostygni臋cia. Pozostawiamy s艂oiki na kilka tygodni by grzyby si臋 zamarynowa艂y.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy