^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 19

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 446

W zesz艂ym miesi膮cu 7508

Wszystkie odwiedziny 834860

Currently are 22 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 2 kg pomidor贸w
  2. 1 du偶a cebula
  3. 2 z膮bki czosnku
  4. 1 papryczka chili
  5. 4 艂y偶eczki musztardy
  6. 6 艂y偶eczek octu jab艂kowego, ewentualnie winnego
  7. 4 艂y偶eczki cukru
  8. 4 艂y偶eczki oliwy
  9. s贸l i pieprz
  10. opcjonalnie: 1/2 szklanki malin oraz 1/3 艂y偶eczki cynamonu

Pomidory parzymy we wrz膮tku i obieramy ze sk贸ry. Kroimy je na 膰wiartki, usuwamy twarde szypu艂ki z pomidor贸w oraz gniazda nasienne. Pomidory umieszczamy w garnku. Pozosta艂y mi膮偶sz rozdrabniamy no偶em na mniejsze kawa艂ki.Stawiamy na ogniu i zagotowujemy. Dodajemy w mi臋dzyczasie obran膮 i pokrojon膮 w kosteczk臋 cebul臋, obrany czosnek, przepo艂owion膮 papryczk臋 chili bez pestek. Dodajemy musztard臋, ocet winny, cukier i oliw臋. Doprawiamy sol膮 i 艣wie偶o zmielonym pieprzem. Wszystko razem gotujemy przez 10 minut bez przykrycia, nast臋pniemiksujemy na puree. Gotujemy dalej przez oko艂o 40 minut i dodajemy w mi臋dzyczasie przetarte przez sito maliny i cynamon je艣li u偶ywamy. Ketchup b臋dzie gotowy gdy b臋dzie odpowiednio g臋sty. Mo偶na go od razu spo偶ywa膰 lub po ostudzeniu trzyma膰 w lod贸wce przez kilka dni. Keczup wlewamy do s艂oiczk贸w i zakr臋camy po ostygni臋ciu wk艂adamy do lod贸wki.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy