^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 414

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 414

W zesz艂ym miesi膮cu 7476

Wszystkie odwiedziny 834828

Currently are 22 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 500 g mi臋sa wieprzowego (szynka, 艂opatka, kark贸wka)
  2. p贸艂 du偶ej cebuli
  3. 1 czerstwa bu艂ka kajzerka
  4. mleko do namoczenia bu艂ki
  5. 1 jajko
  6. p臋czek koperku
  7. 1 l bulionu warzywnego
  8. 2 艂y偶ki mas艂a
  9. s贸l, pieprz
  10. 2 z膮bki czosnku
  11. 2 艂y偶ki m膮ki

Mielimy w maszynce mi臋so, cebul臋. Bu艂k臋 moczymy w mleku ods膮czamy i r贸wnie偶 mielimy przez maszynk臋. P贸艂 p臋czka koperku siekamy i dodajemy do mi臋sa. Wbijamy do mi臋sa jajko. Solimy wszystko i pieprzymy wed艂ug uznania. Wszystkie sk艂adniki nale偶y bardzo dok艂adnie wymiesza膰. Zwil偶amy d艂onie i kleimy z mi臋sa kulki wielko艣ci du偶ej 艣liwki. Bulion zagotowujemy i wrzucamy do niego pulpety tak aby nie przerwa膰 wrzenia. Wszystko nakrywamy przykrywk膮 i gotujemy oko艂o 20 minut. M膮k臋 i mas艂o razem ucieramy i wrzucamy do sosu mieszaj膮c do rozpuszczenia. Siekamy pozosta艂e p贸艂 p臋czka koperku i dodajemy do sosu. Przyprawiamy sol膮 i pieprzem i dok艂adnie mieszamy.


Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy