^Back To Top
Sk艂adniki:
Mielimy w maszynce mi臋so, cebul臋. Bu艂k臋 moczymy w mleku ods膮czamy i r贸wnie偶 mielimy przez maszynk臋. P贸艂 p臋czka koperku siekamy i dodajemy do mi臋sa. Wbijamy do mi臋sa jajko. Solimy wszystko i pieprzymy wed艂ug uznania. Wszystkie sk艂adniki nale偶y bardzo dok艂adnie wymiesza膰. Zwil偶amy d艂onie i kleimy z mi臋sa kulki wielko艣ci du偶ej 艣liwki. Bulion zagotowujemy i wrzucamy do niego pulpety tak aby nie przerwa膰 wrzenia. Wszystko nakrywamy przykrywk膮 i gotujemy oko艂o 20 minut. M膮k臋 i mas艂o razem ucieramy i wrzucamy do sosu mieszaj膮c do rozpuszczenia. Siekamy pozosta艂e p贸艂 p臋czka koperku i dodajemy do sosu. Przyprawiamy sol膮 i pieprzem i dok艂adnie mieszamy.

Smacznego
聽