^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 46 guests and no members online

Sk艂adniki

  1. udziec indyczy bez ko艣ci i sk贸ry
  2. 2 szklanki suszonych grzyb贸w
  3. 1 du偶a cebula
  4. 200 ml 艣mietany 18%
  5. czosnek granulowany
  6. majeranek suszony
  7. papryka ostra
  8. tymianek suszony

Grzyby dok艂adnie p艂uczemy, wk艂adamy do garnka i zalewamy 3 - 4 szklanki wrz膮tku, nakrywamy pokrywk膮 i zostawiam na 20 minut. Mi臋so myjemy nast臋pnie osuszamy i kroimy w kawa艂ki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsma偶amy mi臋so do kt贸rego dodajemy czosnek, tymianek, maejranek i papryk臋. Cebul臋 obieramy i kroimy w pi贸rka. Grzyby gotujemy przez 20 do 30 minut. Dodajemy do grzyb贸w mi臋so i cebul臋. Pod przykryciem dusimy wszystko od godziny do p贸艂torej. W przypadku gdy zbyt wiele wody odparuje mo偶na doda膰 gor膮cej wody. Dodajemy s贸l, pieprz, tymianek. Dodajemy 艣mietan臋 i dusimy kolejne 15 minut. Podajemy z makaronem lub kartoflami.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy