^Back To Top
Sk艂adniki
Grzyby dok艂adnie p艂uczemy, wk艂adamy do garnka i zalewamy 3 - 4 szklanki wrz膮tku, nakrywamy pokrywk膮 i zostawiam na 20 minut. Mi臋so myjemy nast臋pnie osuszamy i kroimy w kawa艂ki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsma偶amy mi臋so do kt贸rego dodajemy czosnek, tymianek, maejranek i papryk臋. Cebul臋 obieramy i kroimy w pi贸rka. Grzyby gotujemy przez 20 do 30 minut. Dodajemy do grzyb贸w mi臋so i cebul臋. Pod przykryciem dusimy wszystko od godziny do p贸艂torej. W przypadku gdy zbyt wiele wody odparuje mo偶na doda膰 gor膮cej wody. Dodajemy s贸l, pieprz, tymianek. Dodajemy 艣mietan臋 i dusimy kolejne 15 minut. Podajemy z makaronem lub kartoflami.
Smacznego