Składniki:

  1. 2 razy po 250 gram steku z rostbefu lub antrykotu
  2. Marynata:
  3. ¼ szklanki sosu sojowego
  4. ½ pęczka szczypiorku z dymką
  5. 1 łyżka wina ryżowego
  6. 1 łyżeczka papryki gochujang
  7. 1 łyżeczka oleju sezamowego
  8. 1 łyżeczka brązowego cukru
  9. 1 ząbek czosnku
  10. ½ łyżeczki startego imbiru

Do miseczki wlewamy sos sojowy, wino ryżowe, olej sezamowy i brązowy cukier mieszamy wszystko razem aż do uzyskania emulsji i rozpuszczenia się cukru. Dodajemy do niej pokrojony szczypiorek wraz z cebulką, pastę chilli, posiekany drobno czosnek i starty na drobnej tarce imbir wszystko mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy umyte wcześniej i osuszone mięso. Marynujemy je minimum godzinę. Rozgrzewamy patelnie z 1 łyżką oliwy. Mięso smażymy 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia. Wołowinę serwujemy z ryżem ugotowanym na sypko i kimchi.

Smacznego