^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 62

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 489

W zesz艂ym miesi膮cu 7551

Wszystkie odwiedziny 834903

Currently are 46 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 kg szynki wieprzowej
  2. 500 g pieczarek
  3. cebula,
  4. 艣mietana krem贸wka
  5. 3 艂y偶ki siekanej natki pietruszki
  6. 4 艂y偶ki m膮ki pszennej
  7. olej rzepakowy
  8. s贸l,pieprz

Szynk臋 kroimy w plastry o grubo艣ci 0,5-1cm. Rozbijamy je lekko t艂uczkiem, przyprawiamy sol膮 i pieprzem, obtaczamy w m膮ce i sma偶ymy na z艂oto na oleju. Przek艂adamy na talerz.
Na patelni臋 wsypujemy pokrojone drobno pieczarki oraz drobno posiekan膮 cebul臋,usma偶 a偶 cebula si臋 zeszkli.
Znowu wk艂adamy mi臋so na patelni臋 ,zalewamy 艣mietan膮 i dusimy聽 pod przykryciem przez oko艂o 30 min, je艣li zaistnieje taka potrzeba mo偶na doda膰 nieco wody. Przyprawiamy do smaku, podajemy z kasz膮 gryczan膮, posypane natk膮 pietruszki.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy