
SK艁ADNIKI :
- 1 kg wo艂owiny
- 1 papryka czerwona
- 2 艂y偶eczki m膮ki pszennej
- 200 g boczku
- 2 marchewki
- olej do sma偶enia
- 艣wie偶a kolendra
- czosnek, s艂odka papryka, tymianek, oregano, rozmaryn
- 1,5 bia艂ej cebuli
- bulion wo艂owy
- 1/4 l czerwonego wina
- s贸l zmi臋kczaj膮ca mi臋so
- pieprz do smaku
聽
Mi臋so kroimy w kostk臋. Rozgrzewamy na patelni olej i sma偶ymy mi臋so. Mi臋so solimy i pietrzyny
Po usma偶eniu mi臋so wk艂adamy do g艂臋bokiego garnka. Na t艂uszczu po mi臋sie wo艂owym sma偶ymy cebul臋 kt贸r膮 uprzednio siekamy w kostk臋. Tak przygotowan膮 cebul臋 dodajemy do garnka z mi臋sem ca艂o艣膰 zalewamy bulionem poni偶ej wysoko艣ci mi臋sa. Do naszego wywaru wlewamy wino i dusimy na ma艂ym ogniu oko艂o 1,5 godziny.
Papryk臋 nale偶y pokroi膰 paski natomiast marchewk臋 po obraniu kroimy w plasterki.
Po oko艂o godzinie gotowania do garnka dodajemy marchewk臋 聽i doprawiamy czosnkiem i papryk膮.
Na oko艂o 10 minut przed ko艅cem gotowania dodajemy do gulaszu papryk臋 i pozosta艂e przyprawy.P艂atki chili dodajemy w ma艂ych ilo艣ciach i smakujemy, czy potrawa nie b臋dzie za ostra.
Przed podaniem posypujemy posiekan膮 艣wie偶膮 kolendr膮.
聽
Smacznego