SKŁADNIKI :

  1. 1 kg wołowiny
  2. 1 papryka czerwona
  3. 2 łyżeczki mąki pszennej
  4. 200 g boczku
  5. 2 marchewki
  6. olej do smażenia
  7. świeża kolendra
  8. czosnek, słodka papryka, tymianek, oregano, rozmaryn
  9. 1,5 białej cebuli
  10. bulion wołowy
  11. 1/4 l czerwonego wina
  12. sól zmiękczająca mięso
  13. pieprz do smaku
 
Mięso kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy mięso. Mięso solimy i pietrzyny
Po usmażeniu mięso wkładamy do głębokiego garnka. Na tłuszczu po mięsie wołowym smażymy cebulę którą uprzednio siekamy w kostkę. Tak przygotowaną cebulę dodajemy do garnka z mięsem całość zalewamy bulionem poniżej wysokości mięsa. Do naszego wywaru wlewamy wino i dusimy na małym ogniu około 1,5 godziny.
Paprykę należy pokroić paski natomiast marchewkę po obraniu kroimy w plasterki.
Po około godzinie gotowania do garnka dodajemy marchewkę  i doprawiamy czosnkiem i papryką.
Na około 10 minut przed końcem gotowania dodajemy do gulaszu paprykę i pozostałe przyprawy.Płatki chili dodajemy w małych ilościach i smakujemy, czy potrawa nie będzie za ostra.
Przed podaniem posypujemy posiekaną świeżą kolendrą.
 
Smacznego