^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 427

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 427

W zesz艂ym miesi膮cu 7489

Wszystkie odwiedziny 834841

Currently are 52 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 4 plastry szynki wieprzowej
  2. 4 艂y偶ki zielonego pesto
  3. s贸l do smaku
  4. 8 ziarenek owocu ja艂owca
  5. 1 艂y偶eczka ca艂ej kolendry
  6. 2 艂y偶eczki zi贸艂 prowansalskich
  7. 1/2 szklanki czerwonego p贸艂s艂odkiego wina
  8. 4 艂y偶eczki przyprawy grill klasyczny
  9. 4 cm kawa艂ek 艣wie偶ego imbiru
  10. 3 艂y偶eczki miodu
  11. pieprz do smaku
  12. 2 ziarenka ziela angielskiego

Plastry szynki najpierw rozbijamy t艂uczkiem a potem opr贸szamy sol膮 i pieprzem. 艁y偶k臋 pesto k艂adziemy na ka偶dym z plastr贸w. Plastry sk艂adamy na p贸艂 i spinamy wyka艂aczkami. Ziele angielskie, kolendr臋, ziarenka owocu ja艂owca i zio艂a prowansalskie ucieramy drobno w mo藕dzierzu. Mieszamy je z winem, miodem, przypraw膮 do grilla. Imbir obieramy 艣cieramy na drobnych oczkach tarki i dodajemy do przypraw starannie mieszaj膮c. Tak przygotowan膮 marynat膮 nacieramy dok艂adnie plastry szynki i odstawiamy do lod贸wki na 12 godzin. Po wyj臋ciu z lod贸wki mi臋so grilujemy z obu stron a偶 osi膮gnie rumiany kolor

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy