^Back To Top
聽
Sk艂adniki:
Plastry szynki najpierw rozbijamy t艂uczkiem a potem opr贸szamy sol膮 i pieprzem. 艁y偶k臋 pesto k艂adziemy na ka偶dym z plastr贸w. Plastry sk艂adamy na p贸艂 i spinamy wyka艂aczkami. Ziele angielskie, kolendr臋, ziarenka owocu ja艂owca i zio艂a prowansalskie ucieramy drobno w mo藕dzierzu. Mieszamy je z winem, miodem, przypraw膮 do grilla. Imbir obieramy 艣cieramy na drobnych oczkach tarki i dodajemy do przypraw starannie mieszaj膮c. Tak przygotowan膮 marynat膮 nacieramy dok艂adnie plastry szynki i odstawiamy do lod贸wki na 12 godzin. Po wyj臋ciu z lod贸wki mi臋so grilujemy z obu stron a偶 osi膮gnie rumiany kolor
Smacznego