^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 414

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 414

W zesz艂ym miesi膮cu 7476

Wszystkie odwiedziny 834828

Currently are 22 guests and no members online

Sk艂adniki:

Ciasto:

  1. 0,5 kg m膮ki pszennej
  2. 50 g dro偶d偶y w kostce
  3. 4 艂y偶ki oliwy lub dobrego oleju
  4. 3/4 szklanki ciep艂ej wody
  5. 0,5 艂y偶eczki soli

Farsz:

  1. koncentrat pomidorowy
  2. 20 dag w臋dzonego boczku
  3. 3 艣rednie og贸rki konserwowe
  4. 20 dag kie艂basy
  5. 1 szklanka tartego sera 偶贸艂tego
  6. s贸l
  7. pieprz
  8. oregano
  9. bazylia
  10. 2 du偶e cebule
  11. 500 g pieczarek
  12. 1 czerwona lub zielona papryka papryka

M膮k臋 wsypujemy m膮k臋, drorzdze kruszymy na ma艂e kawa艂ki i wrzucamy do miski. Wlewamy 0,5 szklanki wody do miski i wszystko mieszamy. Ciasto zakrywamy i zostawiamy w ciep艂ym miejscu na 15 do 20 minut do wyro艣ni臋cia. W tym czasie gdy ciasto wyrasta kroimy pieczarki w plasterki, cebul臋 obieramy i kroimy w pi贸rka, og贸rki kroimy w plasterki, siekamy zio艂a, papryk臋 oczyszczamy z nasion i kroimy w paski oraz 艣cieramy ser. Do ciasta dodajemy olej i wod臋 oraz solimy po czym wyrabiamy je starannie. Ciasto nakrywamy i ponownie odstawiamy w ciep艂e miejsce na jedn膮 godzin臋. Ciasto rozwa艂kowujemy na placek. Smarujemy brytfank臋 olejem i uk艂adamy w niej ciasto tak aby by艂o r贸wnomiernie rozprowadzone. Tak przygotowane ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym a na niego wyk艂adamy przygotowane wcze艣niej sk艂adniki, Przyprawiamy wedle uznania zio艂ami, solimy pieprzymy a na koniec posypujemy wszystko serem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C i wstawiamy do niego pizz臋 na 20 do 30 minut.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy