^Back To Top
聽
Sk艂adniki:
Ciasto:
Farsz:
M膮k臋 wsypujemy m膮k臋, drorzdze kruszymy na ma艂e kawa艂ki i wrzucamy do miski. Wlewamy 0,5 szklanki wody do miski i wszystko mieszamy. Ciasto zakrywamy i zostawiamy w ciep艂ym miejscu na 15 do 20 minut do wyro艣ni臋cia. W tym czasie gdy ciasto wyrasta kroimy pieczarki w plasterki, cebul臋 obieramy i kroimy w pi贸rka, og贸rki kroimy w plasterki, siekamy zio艂a, papryk臋 oczyszczamy z nasion i kroimy w paski oraz 艣cieramy ser. Do ciasta dodajemy olej i wod臋 oraz solimy po czym wyrabiamy je starannie. Ciasto nakrywamy i ponownie odstawiamy w ciep艂e miejsce na jedn膮 godzin臋. Ciasto rozwa艂kowujemy na placek. Smarujemy brytfank臋 olejem i uk艂adamy w niej ciasto tak aby by艂o r贸wnomiernie rozprowadzone. Tak przygotowane ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym a na niego wyk艂adamy przygotowane wcze艣niej sk艂adniki, Przyprawiamy wedle uznania zio艂ami, solimy pieprzymy a na koniec posypujemy wszystko serem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C i wstawiamy do niego pizz臋 na 20 do 30 minut.
Smacznego
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽
聽