^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 0

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 427

W zesz艂ym miesi膮cu 7489

Wszystkie odwiedziny 834841

Currently are 52 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. p贸艂 kilograma mielonego mi臋sa wieprzowego
  2. 2 marchewki
  3. 4 li艣cie kapusty peki艅skiej
  4. gar艣膰 kie艂k贸w fasoli mung
  5. gar艣膰 grzyb贸w mun
  6. 100 gram贸w makaronu sojowego 鈥 zaparzonego
  7. gar艣膰 grubego szczypioru
  8. opcjonalnie drobno pokrojona cebula
  9. s贸l, pieprz, 4 艂y偶ki sosu sojowego
  10. papier ry偶owy do zawijania sajgonek
  11. olej do sma偶enia

Marchew 艣cieramy na tarce, grzyby mun zaparzamy i kroimy w cienkie paseczki, kapust臋 peki艅sk膮 szatkujemy, dodajemy szczypior, cebul臋 i kie艂ki fasoli mung.

Zaparzamy makaron sojowy i po przelaniu zimn膮 wod膮 kroimy, 偶eby zbytnio nie ci膮gn膮艂 si臋 w sajgonkach.

Wszystkie sk艂adniki mieszamy z mi臋sem mielonym i doprawiamy sosem sojowym, sol膮 i pieprzem.

Papier ry偶owy wk艂adamy na sekund臋 do miski z wod膮, nast臋pnie przek艂adamy na talerz i rozk艂adamy na nim farsz 鈥 papier powinien zmi臋kn膮膰 w ci膮gu 30 sekund 鈥 gdy b臋dzie mi臋kki i nie b臋dzie si臋 kruszy艂 zawijamy sajgonki.

Rozgrzewamy w garnku lub na g艂臋bokiej patelni spor膮 ilo艣膰 oleju 鈥 oko艂o 1/2 litra. Sma偶ymy sajgonki w wysokiej temperaturze, a偶 zarumieni膮 si臋 lekko.

Warto 艣wie偶o usma偶one prze艂o偶y膰 na r臋cznik kuchenny, 偶eby ods膮czy膰 nadmiar t艂uszczu.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy