^Back To Top
Sk艂adniki:
Marchew 艣cieramy na tarce, grzyby mun zaparzamy i kroimy w cienkie paseczki, kapust臋 peki艅sk膮 szatkujemy, dodajemy szczypior, cebul臋 i kie艂ki fasoli mung.
Zaparzamy makaron sojowy i po przelaniu zimn膮 wod膮 kroimy, 偶eby zbytnio nie ci膮gn膮艂 si臋 w sajgonkach.
Wszystkie sk艂adniki mieszamy z mi臋sem mielonym i doprawiamy sosem sojowym, sol膮 i pieprzem.
Papier ry偶owy wk艂adamy na sekund臋 do miski z wod膮, nast臋pnie przek艂adamy na talerz i rozk艂adamy na nim farsz 鈥 papier powinien zmi臋kn膮膰 w ci膮gu 30 sekund 鈥 gdy b臋dzie mi臋kki i nie b臋dzie si臋 kruszy艂 zawijamy sajgonki.
Rozgrzewamy w garnku lub na g艂臋bokiej patelni spor膮 ilo艣膰 oleju 鈥 oko艂o 1/2 litra. Sma偶ymy sajgonki w wysokiej temperaturze, a偶 zarumieni膮 si臋 lekko.
Warto 艣wie偶o usma偶one prze艂o偶y膰 na r臋cznik kuchenny, 偶eby ods膮czy膰 nadmiar t艂uszczu.
Smacznego