^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 23

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 450

W zesz艂ym miesi膮cu 7512

Wszystkie odwiedziny 834864

Currently are 25 guests and no members online

Sk艂adniki:
  1. 300g makaronu tagliatelle
  2. 100 艂ososia w臋dzonego
  3. 35g suszonych pomidor贸w
  4. 1 艂y偶ka oliwy z oliwek
  5. 1 z膮bek czosnku
  6. 250ml 艣mietana krem贸wka
  7. 20g posiekanego szczypiorku
  8. 2 艂y偶eczki soku z cytryny
  9. s贸l
  10. pieprz
Do du偶ego garnka wlewamy wod臋 zagotowujemy i wrzucamy do niego makaron. Makaron gotujemy na al dente. 艁ososia kroimy na kawa艂ki wielko艣ci jednego k臋sa. Pomidory kroimy w cienkie jak najd艂u偶sze paski. Czosnek wyciskamy wyciskark膮 lub drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliw臋聽 i wrzucamy na ni膮 czosnek. Chwil臋 podsma偶amy na ma艂ym ogniu ca艂y czas mieszaj膮c. Na patelni臋 dodajemy 艣mietan臋, pieprz, s贸l i 15 g szczypiorku. Podsma偶amy na patelni a偶 wszystko zawrze. Zmniejszamy ogie艅 i sma偶ymy ca艂y czas mieszaj膮c a偶 sos zacznie g臋stnie膰. Dodajemy 艂ososia, sok z cytryny oraz suszone pomidory i dok艂adnie wymiesza膰. Przytrzyma膰 chwilk臋 na ogniu. Odlany makaron mieszamy z tak przyrz膮dzonym sosem. Nak艂adamy na talerze i posypujemy po wierzchu pozosta艂ym szczypiorkiem.
Smacznego
  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy