^Back To Top
Sk艂adniki:
Kie艂bas臋 sma偶ymy na patelni przez oko艂o 12 - 15 minut na ma艂ym ogniu do momentu gdy si臋 przyrumieni. Po zdj臋ciu z patelni i ostygni臋ciu kroimy j膮 grube plastry. Cebul臋 pokroi膰 w kostk臋 i sma偶y膰 na patelni do zeszklenia przez oko艂o 4 - 5 minut cz臋sto mieszaj膮c. Seler naciowy kroimy w plastry i wrzucamy na patelni臋 z cebul膮 i sma偶ymy wszystko przez 2 minuty. W 偶aroodpornym naczyniu mieszamy razem cebul臋, seler naciowy, makaron, kie艂bas臋 fasolk臋 wcze艣niej ods膮czon膮 i przep艂ukan膮 oraz kukurydz臋. Przecier pomidorowy mieszamy z 250 ml wody oraz z sosem Worcestershire. Tak przygotowanym sosem zalewamy sk艂adniki w naczyniu 偶aroodpornym. Naczynie zakrywamy pokrywk膮 i pieczemy przez 25 - 30 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku do zmi臋kni臋cia makaronu i wch艂oni臋cia przez niego wi臋kszo艣ci p艂ynu.
Smacznego