^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 399

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 399

W zesz艂ym miesi膮cu 7461

Wszystkie odwiedziny 834813

Currently are 26 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 1 broku艂 艣redniej wielko艣ci
  2. 300 g makaronu wst膮偶ki
  3. 500 ml kwa艣nej 艣mietany 18%
  4. natka pietruszki, s贸l, pieprz
  5. migda艂y w p艂atkach
  6. 300 g ostrego sera 偶贸艂tego

Makaron gotujemy na al dente. Broku艂y gotujemy w osolonej wodzie na p贸艂 twardo. Ser 艣cieramy na tarce o du偶ych oczkach, pietruszk臋 siekamy. Na patelni臋 wlewamy 艣mietan臋 i doprowadzamy j膮 do wrzenia. Dodajemy 2/3 sera i pietruszk臋. Mieszamy ca艂y czas do zagotowania, przyprawiamy sol膮 i pieprzem. Naczynie 偶aroodporne smarujemy mas艂em i wk艂adamy do niego makaron. Polewamy go kilkoma 艂y偶kami sosu i k艂adziemy na niego broku艂y podzielone na r贸偶yczki i polewamy reszt膮 sosu. Wszystko posypujemy reszt膮 tartego sera i migda艂ami. Naczynie zakrywamy i9 pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez oko艂o 10 minut. Nast臋pnie naczynie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5 minut.


Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy