
Sk艂adniki:
聽
Zacz膮tek:
路 150 g m膮ki
路 90 g ciep艂ej wody
路 20 g dro偶d偶y
Zagnie艣膰 szybko ciasto, odstawi膰 do wyro艣ni臋cia na 50-60 min.
聽
Ciasto:
路 350 g m膮ki
路 50 g wody
路 100 g mi臋kkiego mas艂a
路 2 jajka
路 100 g cukru
路 szczypta soli
路 3 艂y偶ki ciemnego, gorzkiego kakao
聽
Nadzienie:
g臋sty i ostudzony budy艅 czekoladowy przygotowany z 1/2 litra mleka
聽
Zagniatamy ciasto ze wszystkich sk艂adnik贸w, jajka dodajemy ostatnie. Ciasto zagniatamy z zacz膮tkiem bardzo dok艂adnie do po艂膮czenia si臋 mas. Odstawiamy do wyro艣ni臋cia na 1,5-2 godz. Po wyro艣ni臋ciu ciasto rozwa艂kowujemy i wycinamy z niego tr贸jk膮ty. Na ka偶dy tr贸jk膮t nak艂adamy 艂y偶k臋 budyniu czekoladowego, formujemy rogaliki i odstawiamy je do wyro艣ni臋cia na 45-60 min. Smarujemy rozbe艂tanym jajkiem lub jogurtem naturalnym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 200掳C przez ok. 30 min.
聽
Sk艂adniki