^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 16

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 443

W zesz艂ym miesi膮cu 7505

Wszystkie odwiedziny 834857

Currently are 14 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 140 dkg jab艂ek
  2. 30 dkg cukru
  3. 3 szklanki mleka zag臋szczonego
  4. 2 czubate 艂y偶eczki cynamonu
  5. 2 paczki cukru waniliowego

Jab艂ka myjemy, wycinamy z nich ogryzki i kroimy na 膰wiartki. Jab艂ka wrzucamy do garnka i zalewamy dwoma litrami wody. Gotujemy jab艂ka a nast臋pnie przecieramy przez sitko.

Mleko rozrabiamy z czterema szklankami zimnej wody dodajemy do tego cukier i zagotowujemy. Nast臋pnie odstawiamy do ostygni臋cia.

Zimny przecier z jab艂ek zalewamy powoli mlekiem ca艂y czas ubijaj膮c trzepaczk膮. Dodajemy cynamon i jeszcze chwil臋 mieszamy.

Ch艂odnik mo偶na podawa膰 sam albo z kluskami.

Smacznego.

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy