^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 22

Wczoraj 427

W zesz艂ym tygodniu 449

W zesz艂ym miesi膮cu 7511

Wszystkie odwiedziny 834863

Currently are 24 guests and no members online

Sk艂adniki:

  1. 2 ko艣ci schabowe z spor膮 ilo艣ci膮 mi臋sa
  2. Puszka pomidor贸w krojonych
  3. ma艂y koncentrat pomidorowy
  4. 2 pietruszki
  5. 2 du偶e marchewki
  6. P贸艂 selera
  7. Par臋 listk贸w bazylii
  8. S贸l, pieprz

Ko艣ci wk艂adamy do garnka i zalewamy oko艂o 2,5 litra wody. Ustawiamy na kuchence i gotujemy pod przykryciem 30 minut. Przez sitko przelewamy wywar do drugiego garnka i przek艂adamy do niego nasze kostki. Do wywaru dodajemy tarte na du偶ych oczkach tarki warzywa, mo偶na je r贸wnie偶 pokroi膰 w kostk臋 i gotujemy wszystko pod przykryciem oko艂o godziny na ma艂ym ogniu. 15 minut przed ko艅cem gotowania solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Na 10 minut przed ko艅cem gotowania dodajemy na膰 pietruszki i li艣cie bazylii dzi臋ki czemu uzyskamy wzbogacony smak i aromat. Zup臋 podajemy z gotowanym makaronem lub ry偶em.

Smacznego

  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy