^Back To Top
聽Sk艂adniki:
Ko艣ci wk艂adamy do garnka i zalewamy oko艂o 2,5 litra wody. Ustawiamy na kuchence i gotujemy pod przykryciem 30 minut. Przez sitko przelewamy wywar do drugiego garnka i przek艂adamy do niego nasze kostki. Do wywaru dodajemy tarte na du偶ych oczkach tarki warzywa, mo偶na je r贸wnie偶 pokroi膰 w kostk臋 i gotujemy wszystko pod przykryciem oko艂o godziny na ma艂ym ogniu. 15 minut przed ko艅cem gotowania solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Na 10 minut przed ko艅cem gotowania dodajemy na膰 pietruszki i li艣cie bazylii dzi臋ki czemu uzyskamy wzbogacony smak i aromat. Zup臋 podajemy z gotowanym makaronem lub ry偶em.

Smacznego