^Back To Top
Sk艂adniki:
Najpierw przygotowujemy marynat臋. Wlewamy do miski kilka 艂y偶ek oliwy dosypujemy majeranek, 艂agodn膮 papryk臋, granulowany czosnek, tymianek oraz s贸l. Pa艂ki wk艂adamy do garnka zalewamy marynat膮 i obtaczamy je w niej starannie i pozostawiamy mi臋so do zamarynowania na dwie godziny. Ziemniaki myjemy i dok艂adnie szorujemy a nast臋pnie kroimy w kawa艂ki. Marchewk臋 kroimy w plastry a cebul臋 siekamy w kostk臋. Wszystkie warzywa wsypujemy do miski solimy i dok艂adnie mieszamy. Naczynie 偶aroodporne smarujemy oliw膮 i wyk艂adamy do niego wa偶ywa a na nie pa艂ki kurczaka i zalewamy go pozosta艂膮 marynat膮. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza i pieczemy pa艂ki przez 1,5 godziny do momentu gdy ziemniaki stan膮 si臋 mi臋kie. W trakcie pieczenia gdy jedna strona kurczaka si臋 zarumieni przekr臋camy pa艂ki na drug膮 stron臋 i spryskujemy kurczaka i warzywa oliw膮.
Smacznego