^Back To Top

聽
Sk艂adniki:
1. D艂ugi plaster bu艂ki
2. 20 dag solonego 艣ledzia
3. 2 艂y偶ki g臋stego majonezu
4. ugotowane na twardo jajo
5. 10 dag pomidor贸w lub og贸rk贸w
6. Szczypiorek
Bu艂k臋 nale偶y pokroi膰 w d艂ugie plastry. Najpierw odkrawamy ko艅ce bu艂ki a nast臋pnie kroimy j膮 pod艂u偶nie na trzy cz臋艣ci. Jajko obieramy a nast臋pnie kroimy w cz膮stki. Sprawionego 艣ledzia odfiletowa膰, obra膰 z o艣ci. Po艂贸wki 艣ledzia uk艂adamy wzd艂u偶 brzegu plastra bu艂ki. Z drugiej strony bu艂ki wyciskamy ozdobnie majonez. Na 艣rodku uk艂adamy cz膮stki jajka. Ca艂o艣膰 przykrywamy plastrami pomidora b膮d藕 og贸rka i posypujemy pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Smacznego.
Odwied藕 tak偶e stron臋 www.towertech.pl