^Back To Top
聽
Sk艂adniki:
sosu:
聽聽聽聽聽Marchewki, pietruszk臋, seler i por, cebul臋, ziele angielskie, li艣cie laurowe, pieprz i s贸l nale偶y wrzucamy do jednego garnka z wod膮 i gotowa膰 ca艂o艣膰 przez oko艂o godzin臋, aby nie doprowadzi膰 do wrzenia. Po ugotowaniu nale偶y wy艂owi膰 warzywa w ten spos贸b, aby wywar pozosta艂. Filety rybne mielimy w maszynce, natomiast cebul臋 kroimy, szklimy j膮 na patelni i tak偶e mielimy. Do ryby dodajemy dwa ca艂e jajka. Oddzielamy bia艂ka od 偶贸艂tek i ubijamy bia艂ka, aby powsta艂a sztywna piana. Zielon膮 pietruszk臋, kasz臋 mann臋 i tart膮 bu艂k臋 nale偶y tak偶e doda膰 do ryby. Ca艂o艣膰 trzeba doprawi膰 pieprzem i sol膮. Wszystko dok艂adnie wymieszamy i wk艂adamy do r臋kawa uciskowego z banda偶a. Trzeba mocno 艣cisn膮膰 banda偶. Im mocniej, tym 艂atwiej b臋dzie pokroi膰 ryb臋. Uformowany rulon wyk艂adamy do przygotowanego wcze艣niej wywaru i gotujemy go przez oko艂o 40 minut. Po ugotowaniu i wyj臋ciu ryby rozpuszczamy 偶elatyn臋. Mas臋 rybn膮 po ostudzeniu kroimy w plasterki i zalaewamy 偶elatyn膮 z wywarem. Danie mo偶na udekorowa膰 przez dodanie do galarety dowolnych sk艂adnik贸w, np. groszku. Kiedy galareta ostygnie wk艂adamy danie do lod贸wki. Porcje podaje si臋 z sosem 艣mietanowo - chrzanowym.
Sos przygotowujemy poprzez dok艂adne wymieszanie ze sob膮 wszystkich sk艂adnik贸w sosu. Ich proporcje dobieramy wed艂ug w艂asnego uznania i smaku.

Smacznego
Odwied藕 tak偶e stron臋 www.towertech.pl