^Back To Top





logo

Zaloguj si臋

Przegl膮d artyku艂贸w

Dzisiaj 399

Wczoraj 467

W zesz艂ym tygodniu 399

W zesz艂ym miesi膮cu 7461

Wszystkie odwiedziny 834813

Currently are 32 guests and no members online


SK艁ADNIKI
1. 3 艂y偶ki kakao.
2. 4 jajka.
3. 25 dag margaryny.
4. 1,5 szklanki m膮ki pszennej;
5. 0,5 szklanki mleka;
6. 1,5 szklanki cukru;
7. 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia;
ewentualnie olejek rumowy.
WYKONANIE
Margaryn臋, mleko, cukier i kakao zagotowujemy, ca艂y czas mieszaj膮c. Odlewamy p贸艂 szklanki uzyskanej mikstury, kt贸r膮 wykorzystamy na polew臋. Gdy pozosta艂a masa przestygnie dodajemy do niej 偶贸艂tka, przesian膮 m膮k臋 i proszek do pieczenia. Na ko艅cu dodajemy olejek i ubite na pian臋 bia艂ka. Ca艂o艣膰 delikatnie mieszamy, przelewamy do keks贸wki i pieczemy ok. 50 min. W temperaturze ok. 160 stopni. Po upieczeniu, gdy ciasto przestygnie, polewamy wcze艣niej odlan膮 polew膮.
  Smacznezarcie.pl najlepsze przepisy