^Back To Top
Sk艂adniki:
Kapust臋 drobno szatkujemy i ugniatamy w garnku. Cebul臋 kroimy w kostk臋 i dodajemy do kapusty dodajemy tak偶e listek laurowy, ziele angielskie, s贸l i pieprz. Wszystko zalewamy oko艂o 1,5 litrem wody. Gotujemy kapust臋 pod przykryciem na ma艂ym ogniu przez oko艂o 30 minut a偶 stanie si臋 mi臋ciutka. Rozpuszczamy na patelni mas艂o wsypujemy m膮k臋 i podsma偶amy mieszaj膮c zasma偶k臋 . Gdy zasma偶ka ma rumiany kolor sprawdzamy czy woda w聽 garnku z kapust膮 odparowa艂a do poziomu przy kt贸rym ledwo przykrywa zawarto艣膰 garnka je艣li tak dodajemy j膮 do kapusty. Je艣li wody jest za ma艂o to dolewamy. Kapust臋 mieszamy wraz z zasma偶k膮 podgrzewaj膮c przez kilka sekund bo momentu a偶 zabulgocze. Gdy to nast膮pi dodajemy posiekany koperek i mieszamy.
Smacznego
聽