^Back To Top
Sk艂adniki:
Kasz臋 zala膰 w misce zimn膮 wod膮, zamiesza膰, odla膰 wod臋 wraz z p艂ywaj膮cymi na powierzchni zanieczyszczeniami. Czynno艣膰 t臋 powt贸rzy膰 kilka razy, kasz臋 starannie os膮czy膰.
Zagotowa膰 2 szklanki osolonej wody, w艂o偶y膰 kaszk臋, doda膰 mas艂o i gotowa膰 20 min, cz臋sto mieszaj膮c.
P贸艂misek zwil偶y膰 wod膮, na艂o偶y膰 kasz臋, posypa膰 koperkiem i r贸wnomiernie rozsmarowa膰 zwil偶onym zimn膮 wod膮 szerokim no偶em. Ostudzi膰, pokroi膰 w romby.

Mi臋so umy膰, pokroi膰. Zala膰 2 l zimnej wody i gotowa膰, odszumowuj膮c, a偶 wywar stanie si臋 klarowny.
W艂oszczyzn臋 oczy艣ci膰, pokroi膰, cebul臋 zrumieni膰 nad ogniem. Warzywa doda膰 do mi臋sa, w艂o偶y膰 ziarna pieprzu, posoli膰.
Gotowa膰 na wolnym ogniu oko艂o 1 i 1/2 godziny. Ros贸艂 przecedzi膰. Podawa膰 z kostkami kaszy, plasterkami marchewki i posiekan膮 natk膮


Smacznego