^Back To Top
Sk艂adniki:
Kurki myjemy, osuszamy i kroimy na kawa艂ki. Cebul臋 oraz ziemniaki kroimy w kostk臋. W du偶ym rondlu rozgrzewamy mas艂o z olejem. Dodajemy do niego cebul臋, ziemniaki, pietruszk臋, koperek oraz pietruszk臋. Wszystko przesma偶amy i dodajemy kurki. Pieprzymy i solimy do smaku. Wszystko sma偶ymy do momentu wyparowania soku puszczonego przez grzyby. Wszystko opr贸szamy m膮k膮 i moeszamy. Do garnka dolewamy gor膮cy bulion grzybowy i mieszamy. Gotujemy wszystko przez p贸艂 godziny na niewielkim ogniu. Gotujemy do momentu a偶 ziemniaki stan膮 si臋 mi臋kkie. Gdy zupa zbytnio zg臋stnieje dolewamy gor膮cej wody. 艢mietan臋 hartujemy i mieszamy z zup膮.
Smacznego
聽